Родени сме на север, отгледани на сняг и чакъл и трупаме опит, помагайки на авантюристите да тестват своите граници. Домът ни е в големите равнини на Минесота. Arctic Cat е създадена от Edgar Hetteen през 1962 г. и е превърната във водещ производител на моторни шейни и ATV в продължение на десетилетия проправяне на пътеки, състезания и събиране на приятели и семейства. Нашата общност е сплотена, страстна и горда. И ние обичаме да сме част от нея.

През 2017 г. започна нова ера в историята на Arctic Cat, когато се присъединихме към семейството марки Textron Inc., което включва хеликоптери Bell®, самолети Cessna и др. Заради традиционните за Textron  мощност, производителност и прецизно инженерство, беше взето решение да се промени марката на офроуд продукти от Arctic Cat на Textron Off Road.

Като Textron Off Road пуснахме някои от най-вдъхновяващите ни превозни средства досега, включително дългоочаквания Wildcat XX с водещата в индустрията система за окачване. Но слушайки нашите верни ездачи, стана ясно, че страстта им към марката Arctic Cat остава силна. Ето защо през 2019 г. решихме, че нашите офроуд превозни средства трябва отново да носят името Arctic Cat.

Днес по-голямата част от производството ни се извършва в нашата база в Thief River Falls, MN, която е заобиколена с много офроуд пътеки, а планините са само на ден път с кола. Нашите превозни средства обикалят по света, но всичко започва с американски работници и американска работна етика. Това е още една причина да заставаме с гордост зад всяка машина, която произвеждаме.